Zrekonstruovaná knihovna v Rožnově pod Radhoštěm se už brzy otevře veřejnosti

Foto: Město Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Komunitní prostor, sál pro 80 lidí, kavárnu, dětské oddělení, půjčovnu novinek, hudební sekci, oddělení pro mladé a dospělé a studovnu. To všechno nabídne nově zrekonstruovaná knihovna v Rožnově pod Radhoštěm. Zmodernizovaná budova s novou přístavbou se čtenářům otevře přibližně za měsíc.

Rekonstrukce knihovny započala v dubnu 2022 a letos v polovině srpna vedení města převzalo již dokončenou stavbu. „Nyní se pracuje na odstranění vad a nedodělků a současně probíhá přesun všech knih z prostor Společenského domu, kde knihovna provizorně fungovala po dobu rekonstrukce stávající budovy,“ informovala tisková mluvčí Rožnova Petra Graclíková.

Stávající budova má zrekonstruovanou fasádu a výraznou proměnou prošly také vnitřní prostory. Mezi prvním a druhým patrem vznikl průzor, který obě poschodí propojuje. Vybudoval se zde také výtah, který nabízí bezbariérový přístup osobám, jež jsou například pohybově omezené.

Nová přístavba nabízí také sál, který přinese využití nejen pro besedy, které byly běžně pořádány, ale věřím, že knihovna díky tomu bude moci rozšířit svou nabídku pořádaných akcí pro veřejnost,“ uvedla místostarostka města Markéta Blinková.

Zrekonstruovaná knihovna by se měla otevřít na přelomu září a října. Na rekonstrukci a přístavbu městské knihovny se podařilo získat dotační podporu přes 67 000 000 Kč,“ dodala Petra Graclíková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x