Zrekonstruovaný zámek v Pačlavicích nabídne domov klientům sociálních služeb

Foto: Jiří Balát
PAČLAVICE – Zástupci Zlínského kraje na zámku v Pačlavicích slavnostně otevřeli nové prostory sociálních služeb. Moderní domov v nich najde 14 klientů.

Slavnostní otevření nových prostor sociálních služeb se zúčastnil hejtman Radim Holiš, statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová, náměstkyně hejtmana Olga Sehnalová a předsedkyně Sociálního výboru Zastupitelstva Zlínského kraje Alena Gajdůšková. „Financování sociální oblasti je důležité a vedení Zlínského kraje bude i nadále usilovat o to, aby se posílily finance, které půjdou právě do této oblasti. Nepůjdou tam bohužel v takovém množství, v jakém bychom si přáli teď hned. Peníze chceme poslat do celého území našeho kraje a podpořit i další sektory, například zdravotnictví,“ sdělil hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

V letech 2016 až 2017 proběhla v Pačlavicích první etapa rekonstrukce sociálních služeb. Druhá etapa oprav byla zahájena v květnu 2019. Během dvou let došlo k nástavbě oddělení vedle kuchyně, vybudování kanalizace, vodovodu, oplocení a komunikace. Nová budova byla postavena v roce 2020 a následovala rekonstrukce spodního patra zámku v Pačlavicích, která byla dokončena v dubnu letošního roku. Celkové náklady na realizaci všech tří objektů byly vyčísleny na více než 60 milionů korun.

V nových prostorách na zámku v Pačlavicích najde 14 klientů sociálních služeb opravdu krásné a moderní zázemí. Věřím, že se jim tady bude líbit a ráda bych poděkovala všem zaměstnancům za to, že zvládli náročné období během rekonstrukce a stěhování klientů,“ doplnila náměstkyně hejtmana pro oblast sociálních věcí Hana Ančincová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x