Škola vaření Bistrotéky Valachy má novinky. Věnujte kurz k Vánocům

Chcete se přiučit něčemu novému v kuchyni? Nebo hledáte originální dárek pro vášnivé milovníky vaření a pečení? Škola vaření, která je součástí Bistrotéky Valachy v Obchodním domě Zlín, vypsala čtyři desítky nových termínů na rok 2025, mezi nimi i novinky. Kurz můžete věnovat i jako dárek k Vánocům formou poukazu.

Co se chystá na začátku roku 2025? Přečtěte si níže o novinkách, nebo se podívejte na web Školy vaření.

Nejlepší dezerty z Bistrotéky Valachy

Lektorský tým má novou posilu: šéfcukrářku Bistrotéky Valachy Tamaru Adamčíkovou, která v podniku od jeho počátků stojí nejen za tolik populárními dezerty, ale také za vynikajícími koláči, buchtami a dalším sladkým sortimentem Pekařáku. Načerpejte zkušenosti od osoby nejpovolanější, naučte se od ní ty nejlepší dezerty z Bistrotéky.

Vedle toho Tamara povede také kurz Tradiční pečení z kynutého těsta.

Tamara Adamčíková

Thajská kuchyně IV.

Kurzy s Antonínem Bradáčem patří ve Zlíně k těm nejoblíbenějším. Specialista na asijskou kuchyni nyní přichází s již čtvrtou variací na Thajsko: naučte se s ním připravovat Khao Soi, krevety s tempuře nebo mango salát s chilli papričkami.

Best of world – Přemysl Kos

Vydejte se letem gastronomickým světem. Pod vedením zkušeného Přemysla Kose se naučíte čtyři speciality z různých zemí: od indického dhalu z červené čočky až po „vytuněný“ americký hamburger.

Velký kurz tataráků

Šéfkuchař Dejvické 34 Tomáš Černý pravidelně vede ve Zlíně populární kurzy italské kuchyně nebo přípravy steaků. Teď se s ním můžete naučit i různé druhy tataráků nebo rybu. Další Tomášovou novinkou roku 2025 je také kurz Mořský vlk čtyřikrát jinak.

Martina Kynstlerová
Tomáš Černý

Valentýnské pečení s Martinou Kynstlerovou

Vítězka televizního pořadu Peče celá země přichází ve Škole vaření s novým tématem. Odneste si z kurzu sladké valentýnské překvapení pro někoho blízkého.

Kuře na talíři

Zkušený kuchař Jan Nedoma působil ve špičkových restauracích, mj. olomouckém Entree nebo ve Fieldu u Michelinem ověnčeného Radka Kašpárka. Na kurzu se podělí o zkušenosti, jak různě využít kuřecí maso.

Španělská kuchyně

Rodilý španělský kuchař Mitxel Moraga pocházející z Valencie vás naučí nejlepší paellu, různé druhy tapas a dezert crema catalana.

Vše o kurzech ve Škole vaření Bistrotéky Valachy

Další tipy na kurzy Školy vaření

  • Gastronomie různých zemí: Itálie * Indie * Vietnam *, Thajsko * Japonsko * Asijská kuchyně (nejen) pro vegany
  • Sladké kurzy: Kurz pečení valašských frgálů * Moderní odpalované těsto * Pečení dortů * Božské tartaletky * Tajemství makronek aj.
  • Slané kurzy: Velký kurz risotta * Steaky na grilu * Ryby a mořské plody aj.
  • Kurz pro děti: Připrav si dětskou party pro kamarády
  • SPECIÁLNÍ TIP: Kurz pečení kvasového chleba s Lenkou Molkovou z Bistrotéky Valachy

Partnery Školy vaření jsou ETA a TESCOMA. TESCOMA, tradiční český výrobce kuchyňských a domácích potřeb, vybavuje Školu vaření těmi nejkvalitnějšími výrobky pro přípravu potravin, vaření a pečení. Účastníci kurzů tak mají k dispozici nejen moderní zázemí, ale i a nadstandardní vybavení. ETA vybavila Školu vaření moderními kuchyňskými spotřebiči.

Zobrazit fotogalerii >>