3D tiskárny budou od září na všech zlínských základních školách

Ilustrační foto
ZLÍN – Zábavu i poučení. Přesně to žákům nabídnou nové 3D tiskárny, které budou od nového školního roku součástí vybavení všech zlínských základních škol.

Město Zlín společně s Regionální rozvojovou agenturou Východní Moravy pořídilo v průběhu letních prázdnin celkem 27 3D tiskáren. Ty putovaly do všech zlínských základních škol, včetně škol v přilehlých obcích Fryšták, Lukov, Racková, Mysločovice, Želechovice nad Dřevnicí a základních škol jiných zřizovatelů, které působí na území města Zlína.

Cílem této společné aktivity je sdílení zkušeností a tvorba společných výukových materiálů, stejně jako prohloubení spolupráce mezi školami na území města a v jeho zázemí. Věříme, že nové vybavení přinese nejen žákům, ale i pedagogům zlínských a přilehlých škol nové podněty pro další zkvalitňování každodenní výuky,“ uvedla náměstkyně primátora města Zlína Kateřina Francová.

Využití 3D tiskáren je rozmanité. Mohou být využity pro výrobu pomůcek pro studenty, tvorbu nejrůznějších materiálů do výuky jako například části lidské kostry do hodin biologie, nebo pro reálnou ukázku objektů, které studenti sami vytvořili.

Pro samotné studenty může být tento proces motivující, jelikož mají konkrétní výsledek své práce před sebou a současně se seznámí se základy 3D modelování. Pro pedagogy pak tato tiskárna přináší nové možnosti v přípravě a vedení výuky, zejména s možností ukázky konkrétních hmatatelných předmětů,“ dodala Kateřina Francová.

Součástí projektu bude také série odborných školení pro pedagogy zapojených škol, kterým specialisté vysvětlí a ukážou možnosti využití 3D tiskáren v pravidelné výuce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x