Vsetínská nemocnice otevřela nové oddělení patologie

VSETÍN - Za přítomnosti hejtmana Stanislava Mišáka (ČSSD) a dalších nejvyšších představitelů Zlínského kraje byl ve čtvrtek odpoledne v areálu Vsetínské nemocnice slavnostně zahájen provoz nového pavilonu patologie a centralizovaných laboratorních provozů.

Investorem stavby za 103 milionů korun byl Zlínský kraj, který ze svého rozpočtu uvolnil 64 milionů, 40 milionů pak činila dotace z Regionálního operačního programu Střední Morava. Vnitřní vybavení v hodnotě 19 milionů korun uhradila z vlastních prostředků Vsetínská nemocnice. Stavební práce byly zahájeny loni 1. března a ukončeny letos v lednu.

Důvodem výstavby nového objektu byl především havarijní stav staré patologie z roku 1911, která již nesplňovala bezpečnostní ani hygienické podmínky. „Zcela nevyhovující bylo zázemí pro personál i pro pozůstalé, když se chtěli rozloučit se zesnulým,“ konstatoval hejtman Mišák.

V novém objektu začne fungovat oddělení patologické anatomie, klinické biochemie a hematologicko-transfuzní oddělení. Nový pavilon nabízí moderní podmínky pro práci laborantů a lékařů, kteří pro operační obory i ambulance zajišťují požadované diagnózy ze vzorků tkání.

„Nové prostory se prostředím a kvalitou vybavení přibližují populárním americkým televizním seriálům z nemocničního prostředí,“ řekl při slavnostní zahájení ředitel Vsetínské nemocnice Martin Metelka.

U jižní strany nového pavilonu bylo vytvořeno také parkoviště pro návštěvníky pavilonu. Jelikož si stavba objektu vyžádala pokácení 18 vzrostlých stromů, součástí investiční akce byla i náhradní výsadba nových dřevin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x