Ve Zlínském kraji přibyla kontaktní místa pro cizince

ZLÍN - Centrum na podporu integrace cizinců ve Zlínském kraji se sídlem ve Zlíně rozšiřilo kontaktní místa ve městech Kroměříž, Uherské Hradiště, Valašské Meziříčí a Vsetín. Agentuře Mediafax to řekl Bernard Šulák, vedoucí zlínského centra. Centra se nacházejí v různých nevládních organizacích, konkrétně...

Centra se nacházejí v různých nevládních organizacích, konkrétně v Oblastní Charitě Kroměříž, Oblastní Charitě Uherské Hradiště, Charitě Valašské Meziříčí a v Elimu Vsetín. Cizinci z třetích zemí tak mohou využít odborné sociální poradenství nejen v krajském městě.

Centrum na podporu integrace cizinců ve Zlínském kraji vzniklo v roce 2009 na základě potřeby pomoci integrovat státní příslušníky třetích zemí s trvalým nebo dlouhodobým pobytem do majoritní společnosti ČR. Zařízení jsou provozována Správou uprchlických zařízení Ministerstva vnitra a jsou spolufinancována z Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí.

Největší přínos center spočívá v poskytování bezplatných nízkoprahových i nárokových služeb cizincům z třetích zemí. Mezi nejvyužívanější služby patří organizování kurzů českého jazyka, informační činnost a poskytování sociálně-právního poradenství. Za loňský rok ve Zlínském kraji využilo těchto služeb nejvíce klientů vietnamské, ukrajinské a mongolské státní příslušnosti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x