5. března začíná ve Zlíně Český pohár v aquatlonu. Závodit se bude v Městských lázních a na Stadionu mládeže

5. března začíná ve Zlíně Český pohár v aquatlonu. Foto: archiv Český pohár v aquatlonu
ZLÍN - První březnovou neděli se bude ve Zlíně konat Český pohár v aquatlonu. Závod kombinující plávání a běh organizuje zlínský triatlonový klub Titan Trilife. Akce je určena pro širokou veřejnost včetně dětí od 8 let.

,,Hlavní závod je složený ze 400 metrů plavání a 5 kilometrů běhu. Plavat se bude v šesti drahách ve zlínském krytém pětadvacetimetrovém bazénu v Městských lázních od nejmladších kategorií od 9.30 hodin. Běh se uskuteční na tartanové dráze přilehlého atletického Stadionu mládeže také podle kategorií od 12 hodin. Očekává se účast kolem 200 vyznavačů tohoto populárního sportovního odvětví,“ prozradil ředitel závodu Bob Komín.

Aquatlon se ve Zlíně koná popáté a znovu je zařazen do Českého poháru v aquatlonu. Oblíbený bývá u plaveckých oddílů.

„Navíc není nutné absolvovat další závody Českého poháru. Zlínský závod je skvělou příležitostí, jak si mohou amatéři vyzkoušet kombinaci plavání a běhu,“ zve na akci ředitel závodu.

Pořadatelský triatlonový klub Titan Trilife vypsal celkem 22 kategorii pro žactvo, dorost, juniory a dospělé.

Absolutní mužský vítěz získá 2500 Kč. Nejlepší žena bude odměněná rovněž 2500 Kč. Celkově se na odměnách rozdá 10 000 Kč.

Mezi startujícími bude i spousta reprezentantů domácího zlínského Titan Trilife klubu.

Do závodu je možné se přihlásit předem na stránkách České triatlonové asociace (https://www.czechtriseries.cz/race/details/7381) nebo v den závodu, v neděli 5. března, na místě ve vestibulu Lázní Zlín.

Zatím poslední Český pohár v aquatlonu ve Zlíně, který se uskutečnil 5. března roku 2022, vyhrál v čase 20:10 Filip Václavík z pořádajícího klubu Titan Trilife Zlín. V závodu žen zvítězila Adriana Horňová (Brno triatlon Team, 24:43).

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x