Rožnovský Domov Kamarád získal nové auto

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM  - Domov Kamarád v Rožnově pod Radhoštěm získal v těchto dnech nové auto a po občanském sdružení Iskérka a místní farní charitě se tak stal třetím rožnovským subjektem zařazeným do projektu Sociální automobil. Sdělil to mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Nové auto poslouží domovu při rozvozu výrobků do prodejen a stánků nebo při přepravě zaměstnanců a klientů.

Projekt Sociální automobil realizuje společnost Kompakt. „Auto využijeme k zabezpečení všech běžných potřeb provozu naší sociální služby, tedy především k nákupu materiálů do dílen, nákupu kancelářských nebo hygienických potřeb, rozvozu našich výrobků do prodejen a stánku ve Valašském muzeu v přírodě a přepravu zaměstnanců nebo klientů v rámci mikroregionu Rožnovsko,“ upřesnil místopředseda sdružení Domov Kamarád a jeho projektový pracovník Petr Jelínek.

Domov Kamarád poskytuje zázemí a služby lidem s mentálním a tělesným postižením. Projekt Sociální automobil má za úkol pomocí obnovit nebo zdokonalit vozový park v ústavech a zařízeních, která svoji činnosti zaměřují na výchovu, vzdělávání, rehabilitaci a integraci zdravotně postižených dětí a mládeže. Projekt funguje 13 let a za tu dobu se společnosti podařilo rozdat přes 270 aut.

--> --> --> --> -->