Zlínská koupaliště zaznamenala oproti loňskému roku dvacetiprocentní nárůst návštěvníků

ZLÍN - Kolem 30 tisíc návštěvníků přivítala od začátku léta městská koupaliště Panorama na Jižních Svazích a Zelené na Bartošově čtvrti ve Zlíně. Ve srovnání se stejným obdobím minulého roku jde o přibližně dvacetiprocentní nárůst, sdělil mluvčí města Zdeněk Dvořák.

Průběžně větší zájem je o areál Zelené, kam přišlo asi 16 a půl tisíce lidí. Panoramu, která byla v konečném součtu loni nejnavštěvovanějším koupalištěm ve Zlíně, dosud navštívilo asi 13 a půl tisíce hostů.

Větší letošní zájem návštěvníků má hned několik důvodů. Koupání pod širým nebem zatím přeje počasí, ohlas má i zavedení čipového elektronického vstupního systému, takzvaných hodinek. Ten umožňuje abonentům navštěvovat městská koupaliště se slevou a také si pořizovat vstupné na kratší dobu než na den, jak tomu bylo ještě v loňské sezoně,“ konstatoval Lubomír Matoušek, ředitel společnosti STEZA, která městská koupaliště provozuje.

Obrovským plusem je podle něj také to, že koupaliště mají velmi kvalitní vodu, což potvrzují i výsledky přísných kontrol Krajské hygienické stanice Zdravotního ústavu.

Loni navštívilo bazény a koupaliště, které vlastní město Zlín, celkem asi 400 tisíc návštěvníků.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x