Betonové lávky přes zlínskou řeku Dřevnici nechá město letos kompletně opravit

ZLÍN - Všechny tři betonové lávky přes řeku Dřevnici na území města Zlína se letos dočkají kompletní opravy. Oznámil mluvčí města Zlína Zdeněk Dvořák.

Měnit se budou plochy pro pěší, takzvané mostovky, s potřebnými opravami se počítá i u nosných konstrukcí a spodních staveb.

Projektové dokumentace máme zpracované, chystáme výběrová řízení na zhotovitele,“ řekl 1. náměstek primátora Jiří Kadeřábek (M.O.R.).

Podle Jaroslava Kubáče z odboru realizace investičních akcí magistrátu by mohly být stavební práce zahájeny v měsíci září. „Práce na rekonstrukcích musejí začít ještě za pěkného počasí. Opravy mostových konstrukcí jsou v tomto směru náročnější než třeba rekonstrukce chodníků,“ poznamenal Kubáč.

Celková cena za opravy bude známa po ukončení výběrových řízení. Předpokládá se, že by neměla přesáhnout částku tři miliony korun bez DPH. Investorem bude město.

Během příprav oprav betonových lávek magistrát pracoval se dvěma variantami. Podle první by byly opravené pouze mostovky, druhá počítala s kompletní opravou včetně nosných konstrukcí a spodní stavby. „Nakonec jsme se rozhodli pro provedení kompletních oprav, aby se již v následujících letech nemuselo do těchto mostních objektů zasahovat,“ dodal Kubáč.

Betonové lávky přes řeku Dřevnici se nacházejí u obchodu mezi Benešovým a Fügnerovým nábřežím, mezi Benešovým a Tyršovým nábřežím u Čepkova a u Máců mezi Benešovým a Tyršovým nábřežím.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x