Cenu města Valašské Meziříčí převzal tentokrát učitel a motoristický reprezentant

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Cenu města Valašské Meziříčí získal letos středoškolský učitel Josef Pastorčák a motoristický reprezentant Jiří Stodůlka. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Oba ocenění byli vybráni za dlouholetou práci a mimořádné výkony ve svých oborech. Symbolem ceny je výtvarné dílo se znakem města zhotovené uměleckým sklářem Ondřejem Strnadlem. Cena je spojena rovněž s pamětní listinou města Valašské Meziříčí.

Josef Pastorčák svou pedagogickou dráhu započal ve Valašském Meziříčí v roce 1962, kde působil 46 let jako středoškolský pedagog na SPŠ stavební a Gymnáziu. Na těchto školách se věnoval se studenty házené a šachům. Vyučoval fyziku a matematiku.

Jiří Stodůlka odstartoval sportovní kariéru v 15 letech. Ve dvaceti letech se stal mistrem republiky. Třikrát se stal mistrem republiky v letech 1974, 1977, 1978, třikrát mistrem Evropy v letech 1974, 1976, 1978. V šestidenní se stal třikrát mistrem světa po vítězství ve Světové trofeji 1974 v Itálii, 1977 v ČSSR, 1978 ve Švédsku. V letech 1983 – 1985 jezdil s Jaroslavem Faltou a Miroslavem Nováčkem komerční závody ve Francii, Německu a Itálii  a v roce 1988 startoval na Incas Rallye v Peru. Dosud se zúčastňuje závodů mistrovství Evropy a Mistrovství světa družstev veteránů, které se konají každoročně na různých místech v Evropě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x