Dopravní společnost Zlín-Otrokovice bude vzdělávat pracovníky

ZLÍNSKO – Jedno nebo i více odborných celodenních školení absolvuje v následujících dvou letech většina zaměstnanců Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice. Firma totiž v rámci operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost získala na vzdělávání 2,4 milionu korun z Evropského sociálního fondu, informoval server Zlin.cz mediální zástupce společnosti Vojtěch Cekota.

Projekt skončí v květnu roku 2015 a bude obsahovat celkem 40 vzdělávacích akcí. „Školení absolvuje 692 lidí z celkového počtu 335 zaměstnanců. Někteří se zúčastní dvou nebo i více školení. Čtyřicet procent účastníků kurzů budou osoby starší 50 let,“ uvedl Cekota.

„Projekt Rozvoj odborných dovedností zaměstnanců je zaměřený na komplexní rozvoj jednotlivých profesí napříč podnikem. Řidiči městské hromadné dopravy se přiučí, jak řešit dopravní nehody, prevenci jejich vzniku, právnímu minimu nebo absolvují školení nových palubních počítačů,“ sdělila vedoucí personálního úseku Taťána Charvátová.

Zaměstnance dílen zase čeká školení zvyšující odbornosti při diagnostice a opravách nízkopodlažních typů vozidel, znalosti mechanických a elektrických částí nových typů vozidel a tachografy. Firma bude klást důraz na budoucí flexibilitu práce a možnost vykonávat v rámci podniku podle potřeby takzvanou sdruženou profesi, například řidič-automechanik.

Pro ostatní pracovníky jsou připravená školení na míru jejich profesím. „Jsou to školení profesní způsobilosti, bezpečnostní práce a podobná, která každoročně realizujeme v souvislosti s platnou legislativou,“ dodala Charvátová.

Obdobný vzdělávací cyklus měli zaměstnanci možnost absolvovat už v letech 2006 až 2008.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x