Zlínské Živé náměstí se poprvé přesune na sídliště Jižní Svahy

ZLÍN - Projekt Živé náměstí míří poprvé mimo centrum Zlína, server Zlin.cz o tom informoval mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák. V sobotu nabídne od 16 hodin na sídlišti Jižní Svahy vystoupení Filharmonie Bohuslava Martinů a Městského divadla, na které naváže doprovodný program pro rodiny s dětmi.

V centru Zlína si akce Živého náměstí své návštěvníky našly. „O to samé se pokusíme i na největším zlínském sídlišti,“ sdělil náměstek primátora Ondřej Běták, který je autorem tohoto projektu.

Pro vystoupení zlínských filharmoniků a divadelníků byl vytipován prostor navazující na Centrální park. Protože zde není možnost napojení na elektřinu, byl tomu přizpůsoben repertoár. „Návštěvníkům nabídneme Žesťovou harmonii v podání komorního sexteta, které je velmi dobře slyšet,“ ujistil Josef Němý, ředitel Filharmonie Bohuslava Martinů. Městské divadlo připravilo zábavný program plný písniček, tancování a veselého vyprávění. Postarají se o něho Pejsek a Kočička z pohádky O pejskovi a kočičce, kterou ve Zlíně s herci podle knihy Josefa Čapka nastudovala režisérka Zoja Mikotová. „Půjde o verzi, kterou jsme upravili právě pro podmínky na Jižních Svazích,“ prozradil Petr Michálek, ředitel Městského divadla.

Na vystoupení následně naváže doprovodný program, který si užijí především děti. Připravena bude celá řada soutěží, v akci bude i vycvičený pes Městské policie Zlín.
Program Živého náměstí se uskuteční pouze za příznivého počasí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x