V Babicích se uskuteční Burza krojů

BABICE - V Babicích na Slovácku se už za několik dní uskuteční tradiční Burza krojů a krojových součástí. Serveru Zlin.cz to za organizátory uvedla Marie Šuranská.

Burza se uskuteční v místním kulturním domě, a to 23. srpna. Akce, kterou pořádá sdružení Baňa Babice, každoročně sklízí velký ohlas. „Přivítáme každého, kdo má doma po stařence, tetičce, strýčkovi či dědovi nepotřebný kroj, jupku, nohavice, boty, mašle, baranice či jiné součásti kroje a neví, co s nimi,“ poznamenala Šuranská.

Burzy krojů se vždy účastní stovky lidí a v nabídce se mnohdy objeví i několik let staré skvosty. Nápad zorganizovat burzu krojů vznikl před lety na popud sdružení Baňa Babice. „Členové sdružení mnohdy marně sháněli nějakou krojovou součástku, tak jsme se rozhodli uspořádat tuto akci. Díky ohlasu jsme se v ní rozhodli pokračovat,“ vysvětlila Šuranská. Burza je navíc podle ní i dobrou příležitostí pro všechny, kdo touží po kroji, ale na nový nemají dostatek financí.

Akce potrvá od devíti do 12 hodin a účast přislíbila i Marie Kozumplíková, která je proslavená výrobou krojů a krojového zboží.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x