Obchvat Otrokovic dokončíme dříve, slíbili ministři

OTROKOVICE - Předseda vlády Andrej Babiš, ministr životního prostředí Richard Brabec a ministr dopravy Vladimír Kremlík se v rámci své pracovní cesty po Moravě zastavili také v Otrokovicích, kde řešili stavbu obchvatu města. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí Ministerstva dopravy ČR Lenka Rezková.

Ministři řešili ve Zlínském a Jihomoravském kraji problematiku kvalitní dopravní infrastruktury a boje se suchem. Přímo na místě se seznámili se záměrem prodloužit Baťův kanál až do Hodonína, průběhem prací na velmi potřebném obchvatu Otrokovic a celkovou obnovou dopravní cesty na hlavním nádraží v Brně.

Stavba jihovýchodního obchvatu Otrokovic, tedy další část dálnice D55, byla zahájena na začátku loňského října. Obchvat je dlouhý 3,1 kilometru. Od roku 2021 by měl obchvat zcela odvést tranzitní dopravu mimo město. Ministři se přijeli na obchvat osobně podívat a při té příležitosti padl příslib, že stavba zbývající jihovýchodní části této silnice se má o několik měsíců urychlit. „O urychlení výstavby nás informoval zhotovitel. Dokončení stavby je plánováno do dvou let. Za více než 708 milionů korun se občané města i řidiči dočkají výrazného zlepšení složité dopravní situace na silnici I/55, jedné z nejvytíženějších dopravních tepen u nás,“ prohlásil ministr dopravy Vladimír Kremlík.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x