Během opravy bude otrokovická lávka přes řeku Moravu uzavřena

OTROKOVICE - Lávka pro pěší přes řeku Moravu v Otrokovicích čeká na rekonstrukci. Opravy se dočká v průběhu měsíců srpna a září letošního roku, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Romana Stehlíková.

Přesný termín prací, pro něž bude nezbytné lávku uzavřít, bude avizovat informační cedule umístěná přímo na mostě.

Lávka se nachází v blízkosti areálu Technických služeb Otrokovice, kde se přímo napojuje na ulici K. Čapka, překonává suchý poldr, řeku Moravu a ústí na druhé straně směrem na Žlutavu. Zahájení práce je plánováno na červenec, ale zpočátku nedojde k úplnému uzavření lávky.

„Stavební práce spočívají především v kompletní rekonstrukci lávky v části nad územím přiléhajícím k vodnímu toku.  Mezi stěžejní práce patří výměna zábradlí, obnova betonových nástupních ramp, nadzemních částí poškozených betonových úložných prahů a pilířů, nátěry a další související opravy,“ vyjmenoval Erik Štábl z odboru rozvoje města.

Technické služby Otrokovice jednou za dva roky zabezpečují hlavní prohlídky stavu lávek a mostních konstrukcí na území města. „Tyto prohlídky provádí k tomu oprávněná odborná společnost. Na základě výsledků jsou pak plánovány opravy. Nutnost opravy lávky pro pěší přes Moravu vyplynula z posledního odborného posudku,“ uvedl Vladimír Plšek, jednatel otrokovických technických služeb.

Rekonstrukce lávky vyjde otrokovickou radnici přibližně na 2,7 milionu korun. Finanční prostředky jsou vyčleněny v rozpočtu města na letošní rok.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x