V Luhačovicích byla zahájena Akademie Václava Hudečka

LUHAČOVICE – Zahajovací koncert Svátků hudby v Luhačovicích, které jsou součástí 23. ročníku Akademie Václava Hudečka, se v pondělí uskutečnil v luhačovickém Domě kultury. Server Zlin.cz o tom informoval Jan Vandík ze zlínského hejtmanství.

Kromě Václava Hudečka zde vystoupila vítězka loňské akademie Marie Hasoňová (housle) a dále také Richard Samek (tenor) a Michaela Katráková (soprán), a to za doprovodu Festivalového orchestru Pardubice. Koncert si nenechal ujít ani hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek, který nad akcí převzal záštitu.

Svátky hudby v Luhačovicích nabídnou až do 9. srpna veřejnosti několik koncertů, při nichž vystoupí začínající talentovaní hudebníci i absolventi předchozích ročníků Akademie Václava Hudečka. Studenti letošního ročníku akademie se představí na třech absolventských koncertech, které se uskuteční ve dnech 5., 7. a 8. srpna, vždy od 19:30 hodin v Lázeňském divadle Luhačovice. Podrobný program i další informace najdete na http://www.akademievhudecka.cz/.

Dvoutýdenní akademii pro nadané mladé umělce organizuje Spolek Václava Hudečka pro pořádání houslových kurzů za podpory Zlínského kraje a města Luhačovice. Mladí hudebníci zde mohou zdokonalovat jak houslovou techniku, tak především výrazovou stránku studovaných skladeb. Zároveň mají jedinečnou příležitost setkat se pracovně s Václavem Hudečkem, vynikajícím českým houslovým virtuózem, a zahrát si na koncertech v Lázeňském divadle a dalších prostorách luhačovických lázní. Nejlepšímu účastníkovi kurzů je navíc umožněno společné vystoupení na některém z koncertů Václava Hudečka nejen v Praze, ale i na jiných místech republiky.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x