Občané Zlína mohou hlasovat o termínu Svatomartinských hodů

ZLÍN – Kdy se mají ve Zlíně konat Svatomartinské hody? O tom teď mohou hlasovat obyvatelé Zlína, vzkazuje radnice. Serveru Zlin.cz k tomu podrobnosti sdělil mluvčí radnice Tomáš Melzer.

Svátek svatého Martina je spojován s příchodem prvního sněhu a také s pravým posvícením. K tomuto svátku neodmyslitelně patří dobře vykrmená a upečená svatomartinská husa nebo mladé víno. V letošním roce však vychází svátek svatého Martina na pondělí. Zlínská radnice dává prostor veřejnosti pro hlasování, který den by se měly konat Svatomartinské hody na náměstí Míru ve Zlíně.

Svátek svatého Martina patřil již v historii k jednomu z nejoblíbenějších svátků v roce a jeho oblíbenost přetrvává i do dnešních dní. Jelikož oslavy letos vychází na pondělí, rozhodla se zlínská radnice dát možnost občanům města hlasovat, kdy by chtěli ochutnat svatomartinská vína a pochoutky z husy na náměstí Míru ve Zlíně.

„První dva ročníky svatomartinských oslav ve Zlíně vyšly na víkend. Letos poprvé jde o běžný pracovní den, proto jsme se rozhodli, aby se k termínu akce vyjádřili i samotní občané,“ komentoval možnost hlasování občanů primátor města Jiří Korec.

„Termín Svatomartinských hodů mohou občané ovlivnit svým hlasem v anketě na webových stránkách www.ic-zlin.cz v sekci aktuality. Mohou volit mezi pondělím 11. 11. nebo sobotou 16. 11. 2019. Hlasování bude probíhat do pátku 9.8.2019 do 12 hodin,“ řekla k hlasování vedoucí odboru cestovního ruchu Eva Manišová.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x