Po silnici v Malenovicích pochodovala kráva, chytit ji museli strážníci

ZLÍN – MALENOVICE – Neobvyklý zážitek měli před pár dny nejen motoristé a kolem jdoucí či jedoucí lidé, kteří potkali na vozovce živou krávu, ale především strážníci, kteří ji museli chytit a dovést k jejímu majiteli. O příhodě s dobrým koncem informoval server Zlin.cz mluvčí zlínských městských policistů Pavel Janík.

Statná kráva se pohybovala ve všední den ráno na vozovce ve zlínské místní části Malenovice. Patnáct minut před devátou hodinou proto zamířila na toto místo hlídka z malenovického okrsku.
„Už o chvíli později si strážníci se samicí tura domácího takřka hleděli do očí. Krávě se na silnici evidentně líbilo a s nepředstíraným zájmem si prohlížela služební vozidlo,“ popsal Janík.

Městským policistům se zvíře sice po chvíli podařilo odehnat na blízké pole, ale tím událost zdaleka nekončila.

„Jeden z členů hlídky zůstal na silnici, aby nedošlo k ohrožení bezpečnosti silničního provozu, druhý se pokusil zjistit kontakt na majitele. To se nakonec podařilo a vlastník krávy se dostavil na místo. Jak strážníkům sdělil, neznámý pachatel mu poškodil ve výběhu elektrický ohradník a hospodářská zvířata se poté vydala na výlet po okolí,“ uvedl policejní mluvčí.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x