Město Zlín přispívá dárcům krve

ZLÍN – Příspěvek na pořízení síťové jízdenky MHD ve Zlíně a vstupenky do ZOO Zlín Lešná. Na takové benefity má nárok každý zlínský dárce krve, který je držitelem zlaté plakety prof. MUDr. Jana Janského, tedy má za sebou 40 bezpříspěvkových odběrů krve, informovala server Zlin.cz Irena Orságová ze zlínské radnice.

Město Zlín tak chce těmto dárcům za jejich ušlechtilý skutek a obětavost poděkovat a vyjádřit obdiv. Dárci vzácné tekutiny mohou příspěvek čerpat každým rokem, a to až do konce svého života.

„Jako doktor, který několikrát stál na operačním sále a čekal na každou kapku dárcovské krve, vím velmi dobře, co dárcovství krve znamená. Zachraňuje životy! Dárcovství je šlechetný čin, a proto si všichni, kteří dobrovolně podarují svou vzácnou část sama sebe, zaslouží nejen drobnou odměnu od svého města, ale i naši velkou úctu,“ vzkázal náměstek primátora města Zlína Miroslav Adámek.

Dobrovolní dárci krve jsou statutárním městem Zlínem odměňováni od roku 2003. V prvním roce jich bylo 167. V letošním roce je nabídka odměn připravena pro 544 zlínských dárců.

„Za celou dobu tohoto oceňování bylo dárcům krve statutárním městem Zlínem schváleno cca 3,6 milionů korun. Oslovení dárci, kteří měli na tuto odměnu nárok využili této nabídky ve výši 2,7 milionů korun,“ upřesnila referentka Jaroslava Richtrová z Oddělení prevence kriminality a sportovišť, která se o agendu dárců krve, kteří mají bydliště ve Zlíně stará.

Kromě výše uvedených benefitů město finančně podporuje i projekt Oblastního spolku Českého červeného kříže ve Zlíně – Intenzivní kampaň získávání a oceňování bezpříspěvkových dárců.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x