Luhačovice nabídnou lidem na několika místech bezplatnou wifi

LUHAČOVICE – Lidé v Luhačovicích budou moct na několika místech využít bezplatné bezdrátové připojení k internetu. Wifi bude například na nádraží, u pošty nebo u sídla městské policie, řekl serveru Zlin.cz mluvčí Luhačovic Nikola Synek.

Podle starosty Mariana Ležáka chce město občanům i návštěvníkům poskytovat stále více možností vyžití a lepšího zázemí. „V dnešní době k tomu bezesporu patří i možnost připojit se k internetu pomocí wifi. Domluvili jsme se proto se společností, která pro nás zajišťuje internetové připojení všech městských organizací optickým kabelem, aby byly v ulicích zřízeny i bezplatné wifi pointy pro veřejnost,“ uvedl Ležák.

Město už službu spustilo a postupně doplní značení, které na wifi upozorní. „Technické sítě nastříkají na chodník označení daného bodu, v jehož okolí se půjde zdarma připojit. Jsou to nejdůležitější místa jako nádraží i s okolím, parkoviště za nákupním střediskem Alfamarket, prostranství u pošty i radnice a nábřeží u sídla městské policie,“ vyjmenoval Ležák.

Podle Synka si lidé budou moct díky wifi zdarma stáhnout do telefonu nového zážitkového audioprůvodce nazvaného Zvuková mapa Luhačovic. „K poskytnutí wifi využijeme naše stávající vysílače, které máme už zřízené také pro komerční využití,“ doplnil Radim Suchánek za společnost, která vše technicky zajistí.

Město zváží i rozšíření. „Věřím, že obyvatelé i turisté službu ocení. Pokud se to potvrdí, budeme uvažovat o rozšíření o další body na území města,“ dodal Ležák.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x