Vodovody a kanalizace Zlín letos obnovily 4000 metrů vodovodních trubek

ZLÍN – Čtyři kilometry vodovodních trubek obnovily letos Vodovody a kanalizace Zlín. Investiční plán na letošní rok má 30 akcí zhruba za 75 milionů korun, uvedla společnost v tiskové zprávě.

Podle firmy jsou prázdniny časem dovolených a prázdnin, pro vodaře ale představují vrchol sezóny rekonstrukcí a oprav. „Jsme zhruba v polovině prací jak na vodovodních, tak kanalizačních sítích. Dokončeno máme 14 akcí, z nichž mezi ty větší řadíme práce ve Vysokém Poli, Rokytnici, Otrokovicích a ve Zlíně U Trojáku,“ vyjmenoval předseda představenstva Vodovodů a kanalizací Zlín Svatopluk Březík.

V současnosti se pracuje na rekonstrukci kanalizační stoky o průměru 800 milimetrů na třídě T. Bati ve Zlíně u 91. budovy, která si vyžádá i částečné dopravní omezení. „Společnost Trasko tam provádí pomocí špičkové technologie UV liner bezvýkopovou opravu kanalizační trouby. Při ní do původního starého potrubí vtáhne novou speciální plastovou vložku s trvanlivostí až 80 let,“ vysvětlil Březík.

Mezi největší akce obecně patří dokončení rekonstrukce čistírny odpadních vod v Luhačovicích a v Kašavě za celkových 80 milionů korun, což financuje Moravská vodárenská. Dále mezi významné projekty patří rekonstrukce propojení měst Brumov-Bylnice a Valašské Klobouky z vlastního zdroje Štítná, což financují Vodovody a kanalizace Zlín. Pro občany Zlína firma připravuje na září dárek v podobě nového pítka u cyklostezky na rohu Sokolské ulice a Fügnerova nábřeží.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x