Fotbalisté Luhačovic uklízí sportovní areál a opravují tribuny

LUHAČOVICE – Luhačovičtí fobalisté kromě trénování uklízí o prázdninách sportovní areál a opravují tribuny. Důvodem je zhoršující se stav, uskutečnily se už tři brigády, řekl serveru Zlin.cz mluvčí luhačovické radnice Nikola Synek.

Fotbalisté se připravují na novou sezónu, ale také zvelebují sportoviště. „Měli jsme už tři brigády. Měla být i čtvrtá, ale vyhnal nás déšť,“ řekl trenér Jan Jelínek. Důvodem prací je, že vlivem používání a počasí už začaly být některé části venkovního areálu Sportovního centra Radostova ve špatném stavu.

Klub se proto domluvil s vedením města, že společně s technickými službami se situací něco udělá. „Odstranili jsme už zrezavělé nepotřebné hrazení poblíž betonové plochy, demontovat se začala nekrytá tribuna u hřiště s umělým trávníkem, protože dřevěné stupně na kovové konstrukci byly ztrouchnivělé a její používání už nebylo bezpečné,“ poznamenal Jelínek.

V plánu jsou během srpna další brigády. „Chtěli bychom natřít krytou betonovou tribunu u umělky. Rozebírané tribuny s kovovou konstrukcí zvažujeme opravit a přesunout k hřišti s travnatým povrchem, protože tam pořádné hlediště dlouhodobě chybí,“ informoval Jelínek.

Sejít se na brigády nebyl problém. „Pracovali jsme totiž vždycky po tréninku. Zapojilo se tak mezi deseti až dvaceti účastníky, hráči áčka, béčka i dorostu a samozřejmě také trenéři,“ vyjmenoval Jelínek. Část práce je díky tomu hotová. Na řadu přijdou technické služby. „K demontáži sloupů odstraněného oplocení nebo k přesunu konstrukce tribuny bude už potřeba technika,“vysvětlil trenér.

Aktivitu fotbalistů vítá starosta Marian Ležák. „Je to další z přibývajících aktivit občanů, kteří mají zájem o rozvoj města a chtějí to podpořit vlastní činností. Se zástupci fotbalového klubu jsme si prošli jednotlivá hřiště i navazující okolí celého areálu. Shodli jsme se na prvním kroku v podobě obnovy současného zázemí, poté může následovat další krok v podobě jeho rozšíření,“ řekl Ležák.

Fotbalový klub se po domluvě hned začal úpravám sportoviště věnovat. „Tím prezentoval svou vůli přispět k zachování, ale i ke zvýšení občanské vybavenosti našeho města. Těší mě tento pokračující trend dobrovolných činností, a aktuálně proto radnice velmi intenzivně také hledá cesty přes dotace nebo jiné zdroje, jak financovat vznik nové tribuny u travnaté plochy Sportovního centra Radostova,“ dodal Ležák. Za pozitivní přitom považuje nejen samotnou práci, kterou fotbalisté už provedli, ale i to, že by jejich brigády mohly k podobné aktivitě motivovat i další občany.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x