Zlínská zoo zve na poslední procházku za kivim

ZLÍN, LEŠNÁ - Naposledy v letošním roce zve Zoo Zlín návštěvníky na brzkou ranní procházku areálem s návštěvou kiviho. Serveru Zlin.cz to oznámmila mluvčí zoo Romana Bujáčková.

„Za Gerym, jak se náš sameček jmenuje, mohou zájemci přijít tuto sobotu 17. srpna. Otevíráme v 6.00 hodin,“ sdělila mluvčí. 

Pokladna v zooshopu u hlavního vstupu bude otevřena právě už od 6. hodiny ranní. Po úhradě běžného vstupného si návštěvníci mohou vychutnat procházku probouzejícím se areálem zahrady a zůstat v zoo třeba až do odpoledne. „Nejdříve však doporučujeme zamířit do australské oblasti za kivim. Od půl sedmé do půl deváté. zde navíc bude k dispozici průvodce, který nabídne spoustu zajímavých informací nejen o Gerym. Od 6 hodin bude také otevřena nedaleká restaurace Farma U Koaly,“ řekla Bujáčková.

Kivi hnědého, nelétavého novozélandského opeřence, chová zlínská zoo jako první a jediná zoo v České republice. Expozici otevřela v červenci 2017. Sameček Gery je stále daleko aktivnější spíše v ranních hodinách. Do 8 hodin je velmi vysoká šance uvidět jej v expozici.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x