Silničáři za 15 milionů zrekonstruují silnici v Brumově-Bylnici

BRUMOV-BYLNICE – Skoro 15 milionů korun bude stát rekonstrukce téměř kilometrového úseku silnice číslo III/50736 v Brumově-Bylnici, kterou v srpnu zahájí silničáři. Uskuteční se za částečné uzavírky, střídavý provoz bude řídit světelná signalizace, uvedlo Ředitelství silnic Zlínského kraje v tiskové zprávě.

Práce začnou koncem srpna. První část se uskuteční do listopadu. Po zimní přestávce začne druhá část a vše má být hotovo do 30. června příštího roku. Silnice vede z centra Brumova-Bylnice směrem do Návojné. „Začátek stavby naváže na nově budovanou okružní křižovatku na silnici I/57, konec stavby bude u dopravní značky konec obce,“ uvedli silničáři.

Díky pracím se sjednotí šířka komunikace na 6,5 metru mezi obrubami. Komunikace dostane nové betonové obruby s přídlažbou z betonových desek. Původní povrch pracovníci odfrézují, následovat bude sanace konstrukčních vrstev po obou stranách silnice v šířce jednoho metru a poté položení nové asfaltobetonové vrstvy.

Odvodnění vozovky zajistí nové dešťové vpusti, které budou připojené zčásti do stávající kanalizace, zčásti do nově budovaného odvodnění. Dále vznikne zastávkový pruh linkové autobusové dopravy. „Naším cílem je vytvářet delší souvisle obnovené úseky s kvalitním povrchem. Silnici III. třídy z Brumova přes Návojnou a Nedašovu Lhotu až po státní hranici se Slovenskem postupně opravujeme už několik let. Po dokončení tohoto úseku v Brumově už bude téměř celá v dobrém stavu,“ řekl ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý. Investice do této silnice od roku 2012 přesáhly už 130 milionů korun.

Město Brumov-Bylnice bude současně pracovat na objektech ve vlastnictví města, počítá s náklady přes devět milionů korun. Kvůli pracím na silnici je potřeba počítat s omezením dopravy, protože bude částečná uzavírka a na zbytku komunikace budou řídit provoz semafory.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x