Léto nekončí, bazény přitom návaly netrpí

ZLÍNSKO - Voda je nejvíc, tvrdí znalci lidské psyché. Kdo v létě neplave, ať se na podzim, až nastane tvrdý pracovní a školní režim, nediví. To zní skoro varovně, ale pro fyzickou i psychickou pohodu je léto v bazénu nebo v jezeře opravdu ideální. 

Meteorologové předvídali po 15. srpnu konec léta v tropickém slova smyslu, teď se ovšem poněkud poopravili. Ještě nejméně týden nás po dvoudenním ochlazení čekají vodní radovánky a teploty těsně pod nebo i nad létem oblíbenou třicítkou.

Zatímco hezká „třicítka“ Monika z titulní fotografie užívá pohody zlínské otevřené pětadvacítky v Zimních lázních a toho, že tu rozhodně není nával, o šedesát!!! let starší Anna Ducháčová je denně na otrokovickém Štěrkovišti.

Jedenadevadesátiletá dáma si vodu nemůže vynachválit, napište, že je čistá, křišťálová a že mne doslova nabíjí a omlazuje,“ vypráví s nadšením a v dokonalé formě.

Slušnou návštěvností se chlubí koupaliště v Koryčanech, Holešově, jezera v Ostrožské Nové vsi stejně jako smaragdový „Balaton“ v Novém Hrozenkově, koupaliště v Kostelci, Zlíně či aquaparky v Uherském Hradišti anebo v Uherském Brodě. Samozřejmě i mnohde jinde.

„Sezónu zřejmě vyhodnotíme jako průměrnou, každopádně ještě počítáme s počasím, které bude ryze letní. U nás se dá skloubit zajímavý relaxační „trojboj“. Zaplavat si kondičně pod střechou či pod sluníčkem, šupnout si do relaxační vířivky a pak se ještě „dorazit“ v parní kabině,“ láká například do krajského města šéfka provozu společnosti Steza Iva Vavrečková, sama vynikající plavkyně, bývalá akvabela.

„Nedovedu si představit den, kdy bych od šesté hodiny ranní chyběl mezi přáteli v bazénu,“ potvrzuje nutnost péče o vlastní pohodu Svatopluk Siegel ze Zlína. Čerstvý důchodce je pak celý den ve výborné pohodě a plný úsměvů.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x