Zlín hledá nového nositele Ceny města

ZLÍN - Statutární město Zlín přijímá nominace na nositele Ceny města Zlína za rok 2019. Kdokoliv z řad veřejnosti může na Cenu města Zlína navrhnout fyzickou či právnickou osobu, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Tomáš Melzer.

Fyzická osoba musí být starší 30 let, žije nebo žila ve Zlíně a výrazným způsobem ovlivnila některé obory lidské činnosti. Zároveň svým konáním významně působila ve prospěch občanů Zlína a šířila či šíří dobré jméno města doma i ve světě.

Při nominaci právnické osoby je třeba vycházet z následujících podmínek pro udělení Ceny. Činnost právnické osoby má podstatný přínos pro obohacení života města a nejméně tři roky před dnem, ve kterém je stanovena uzávěrka přihlášek je jejím sídlem město Zlín.

„Nominace lze posílat do 31. prosince tohoto roku na adresu: statutární město Zlín, sekretariát primátora, nám. Míru 12, 761 40 Zlín. Podání může být taktéž elektronické prostřednictvím on-line formuláře, který je umístěn na webu města. Po jeho vyplnění lze formulář odeslat e-mailem, datovou schránkou nebo vytisknout a učinit osobní podání,“ upřesnil Melzer.

Cenu města Zlína 2018 získala architektka Eva Jiřičná, o rok dříve se nositelem Ceny stal malíř Josef Ruszelák. Ocenění je každoročně udělováno k 3. dubnu – dni narození Tomáše Bati.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x