Úpravy nového parku u Papučárny spějí ke konci

OTROKOVICE - Práce na proměně nového parku u Papučárny v Otrokovicích spějí ke konci. Obyvatelé města jej budou moci využívat už příští měsíc, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

V tuto chvíli zbývá v parku osadit zeleň a doplnit jej herními prvky.

Stavební práce začaly na konci loňského roku. V původním parku se shromažďovali nejenom bezdomovci, ale také mládež, která tam popíjela alkoholické nápoje. Pro řadu lidí to bylo místo, kam se báli chodit. A právě to byl důvod, proč se radnice rozhodla park kompletně obnovit a vrátit mu jeho původní účel. Park nyní lidem nabídne možnost odpočinku a stane se bezpečným místem, kde si mohou hrát zejména děti.  „V poslední době se nás lidé ptali, jak to vypadá se stavebními pracemi. I když by se možná na první pohled mohlo zdát, že ruch na staveništi ustal, není tomu zcela tak. Pravdou je, že stavební práce jsou již dokončeny. Stěžejní bylo připojit  park na zdroj vody pro závlahu a rozvedení zavlažování tak, aby bylo možno realizovat výsadbu zeleně, která právě závlahu vyžaduje,“ vysvětlila starostka města Hana Večerková.

Na začátku srpna se radnici podařilo vyjednat finální připojení odběrného místa, takže díky tomu může být do parku vysázena nová zeleň. „Jakmile bude firma hotova se zahradnickými pracemi, začne se do parku instalovat mobiliář, nové herní prvky, pergoly a další vybavení tak, aby park mohl začít sloužit co nejdříve lidem k odpočinku a dětem ke hraní. Veškeré vybavení parku se právě v tuto chvíli vyrábí a chystá k instalaci,“ poznamenala dále starostka Otrokovic.

Termín dokončení revitalizace parku je stanovený na 18. září, kdy by měly být všechny práce ukončeny. Celková revitalizace přijde radnici na více než pět milionů korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x