Hlavním tématem veřejného projednání v Otrokovicích bude bezpečnost v dopravě

OTROKOVICE - Centrum dopravního výzkumu Brno vypracovalo pro Otrokovice Strategii bezpečnosti silničního provozu města Otrokovice na období 2018 – 2025. Rok poté, co byl dokument přijat, se může veřejnost dovědět, jak se daří tuto strategii naplňovat. Beseda se uskuteční v pondělí 23. září od 16.00 hodin v obřadní síni otrokovické radnice, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Romana Stehlíková.

Dokument mimo jiné pojednává o možnostech a způsobech snižování dopravní nehodovosti na území města a jeho realizace je zároveň konkrétním krokem k ochraně zdraví a životů občanů i návštěvníků. „V rámci projednání bude prezentován vývoj nehodovosti na území města Otrokovice, budou nastíněny hlavní rizikové oblasti bezpečnosti a zmíněna doporučení k eliminaci dopravních rizik v následujícím období,“ přiblížila obsah projednávání Renáta Krystyníková, vedoucí odboru dopravně-správního, která je připravena diskutovat s veřejností. Současně budou připravení odpovídat na dotazy představitelé města, zástupci Centra dopravního výzkumu, BESIPU a Policie České republiky.

„Otrokovice jsou jedním z mála měst v České republice, kde jsme neváhali vynaložit čas, energii, finanční prostředky a přijali jsme dokument Strategie bezpečnosti silničního provozu. Uvědomujeme si, že je to běh na dlouhou trať a abychom se mohli ve městě a na silnicích cítit bezpečně, je nutné zapojit celou veřejnost. Především lidé svým chováním ovlivňují veřejné prostory, a proto vyzýváme obyvatele, aby přišli na pořádanou besedu, kde se mohou dozvědět nové informace k danému tématu,“ vyzvala veřejnost Krystyníková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x