Sokolská ulice ve Zlíně bude neprůjezdná

ZLÍN - Řidiči projíždějící Zlínem se musejí připravit na úplnou uzavírku frekventované ulice Sokolská. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

Poslední prázdninový víkend 31. srpna až 1. září bude zakončen úplnou uzavírkou ulice Sokolské. Uzavírka ulice je z důvodu celoplošné pokládky nové obrusné vrstvy živice na točně Vršava i přilehlé komunikace v ulici Sokolská včetně vybudování zastávkového zálivu ve směru k zlínské zoo. Pokládka nového povrchu byla podmínkou správce komunikace, čímž je Ředitelství silnic Zlínského kraje. Současně bude zrealizováno i vodorovné dopravní značení. Uzavírka byla odkloněna na dny víkendu z důvodu menšího provozu.

„Úpravu komunikace vršavské točny společně s ulicí Sokolská a její celkovou uzavírku jsme museli udělat v průběhu posledního prázdninového víkendu. Rozhodnuto tak bylo i v závislosti na dokončení rekonstrukce ulice Okružní, která bude sloužit pro vedení objízdné trasy. Museli jsme také přihlédnout k volným termínům stavebních strojů. Vše jsme chtěli stihnout ještě v prázdninový čas, kdy je provoz menší,“ upřesnil Michal Čížek, radní v oblasti dopravy.

Objízdná trasa pro osobní automobily tedy bude vedena po ulici Okružní skrz sídliště Jižní Svahy. Objížďky budou platné také pro vozidla MHD. Trolejbusové linky 4 a 5 budou označeny 4Y a 5Y a budou vedeny ze zastávky Náměstí Práce přes Jižní Svahy do Kostelce a Štípy. Na objízdné trase zastaví na všech zastávkách MHD. Linka 44 bude nahrazena výlukovou linkou 44X, která zajistí obsluhu Vršavy a Sokolské ulice. Linka 44X bude ukončena na parkovišti u OC Kaufland, kde bude zřízena dočasná zastávka. Zastávky Vršava a Januštice, tenisové kurty nebudou po dobu výluky obsluhovány. Výlukové spoje budou jezdit od sobotních 4.00 hodin až do nedělní půlnoci.

Po dokončení celkové opravy již budou na programu pouze terénní úpravy na menších místech, popřípadě úprav vodorovného značení. Předpokládané spuštění provozu MHD na této zastávce společně s novým přechodem plánuje město na 2. září. Stavební práce se poté přesunou na zastávku u tenisových kurtů, která má být hotová do začátku listopadu.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x