Most u Komárova se podařilo dokončit o tři měsíce dříve

KOMÁROV - S výrazným časovým předstihem před původně stanoveným termínem dokončila zhotovitelská firma pro Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) již v měsíci srpnu přestavbu mostu v blízkosti obce Komárov na Zlínsku. Serveru Zlin.cz to sdělil za ŘSZK Vojtěch Cekota.

Silniční most na cestě z Komárova do Napajedel se dočkal kompletní přestavby. „Původní nevyhovující most byl odstraněn a na stejném místě byl vybudován nový mostní objekt. Jde o přesypaný ocelový montovaný tubus z ocelových vlnitých plechů. Součástí stavby bylo odvodnění silnice, instalace záchytného zařízení, které je tvořeno oboustranným ocelovým svodidlem. Došlo rovněž k pročištění koryta včetně jeho srovnání do jednotného podélného spádu,“ upřesnil Cekota.

Přestavba mostu přišla na více než sedm milionů korun a peníze poskytl Zlínský kraj. Práce začaly v červenci a původně se počítalo s jejich ukončením až v polovině listopadu. Nakonec se vše podařilo dokončit o tři měsíce dříve. Během stavebních prací byl silniční provoz převeden na provizorní objízdnou komunikaci v blízkosti stavby.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x