Luhačovice budují nový skatepark skoro za tři miliony

LUHAČOVICE – Nový skatepark asi za 2,7 milionu korun vzniká v Luhačovicích na Zlínsku. Bude v blízkosti sídliště v Zahradní čtvrti, řekl serveru Zlin.cz mluvčí Luhačovic Nikola Synek.

Práce začaly v srpnu. „V současnosti začalo betonování plochy pro skatepark. Vše běží zdárně, takže se podle předpokladu počítá s dokončením stavby ještě v letošním roce,“ uvedl místostarosta Jiří Šůstek, který má na starosti majetkové záležitosti města.

Samotným pracím předcházela příprava prostoru. „Znamenalo to nahradit dřívější starý asfaltový plácek, který se zde nacházel, ale na moderní skatepark ho nešlo využít,“ nastínila vedoucí odboru správy majetku luhačovické radnice Magdalena Blahová.

Po betonování budou následovat ještě další práce. „Půjde o finální úpravu nové betonové plochy, která zajistí hladký povrch vhodný pro takovéto sportoviště. Do betonu musejí být také v určitých místech prořezány smršťovací spáry,“ dodala Blahová.

Následovat bude konečná úprava prostoru a umístění překážek a mobiláře. „Na ploše bude celkem osm prvků vhodných pro skateboarding, in-line brusle nebo třeba populární free-stylové koloběžky. Sestavu jsme vybírali ve spolupráci s těmi, kdo se daným sportům věnují. Součástí budou tři lavičky, dva odpadkové koše a informační panel,“ vyjmenovala Blahová.

Celková náklady se pohybují okolo 2,7 milionu korun. Projekt nazvaný Volnočasový spot Luhačovice dostal dotaci 1,3 milionu korun z ministerstva pro místní rozvoj. „Po novém skateparku volala v Luhačovicích několik let veřejnost a město jeho zbudováním vychází svým občanům vstříc. Jde o jeden z řady projektů, kterým se samospráva snaží zlepšit ve městě občanskou vybavenost,“ objasnil Synek.

Podle něj bude skatepark náhradou za zcela nevyhovující hřiště za pizzerií Rimini. „Svým umístěním, technickým stavem ani vybavením překážkami neodpovídalo současným požadavkům především na bezpečnost sportující mládeže,“ dodal Synek.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x