Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc zvýší kapacitu z 8 na 11

ZLÍN – Z 8 lůžek na 11 zvýší od října kapacitu zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc. Zajišťuje ho Dětské centrum Zlín, řekla serveru Zlin.cz Helena Mráčková z tiskového oddělení krajského úřadu.

Navýšení schválila Rada Zlínského kraje. „O navýšení kapacity zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc jsme rozhodli na základě žádosti příspěvkové organizace Dětské centrum Zlín. Jde o jediné zařízení svého druhu ve Zlínském kraji a jeho současná kapacita nepokrývá reálnou potřebu,“ uvedla radní kraje zodpovědná za sociální oblast Michaela Blahová.

Kvůli tomu nastávaly problémy s umisťováním dětí. „V případech, kdy je například nutno přijmout sourozenecké skupiny, se stává, že děti musí být umístěny do podobných zařízení mimo Zlínský kraj, a proto kapacitu zvyšujeme,“ popsala Blahová.

Kvůli plánovanému stěhování organizace z Čiperovy vily se zástupci kraje a města Zlín dohodli na využití volného městského bytu v ulici Nad Ovčírnou, který bude sloužit pro poskytovanou službu. „Rada Zlínského kraje proto zároveň vyjádřila souhlas s uzavřením smlouvy o nájmu bytu, který bude sloužit dětem vyžadujícím okamžitou pomoc,“ dodala Mráčková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x