Lidé v Otrokovicích se mohou zapojit do výzvy a jezdit v září do práce na kole

OTROKOVICE – Do práce na kole mohou část září jezdit zájemci v Otrokovicích, kteří se zapojí do výzvy pořadatelů soutěže Do práce na kole. Zářijová výzva je určená pro jednotlivce a je zcela zdarma, řekla serveru Zlin.cz mluvčí Otrokovic Romana Stehlíková.

Soutěž Do práce na kole se obvykle koná v květnu, kdy se mohou hlásit týmy. Zářijová výzva je ale pro jednotlivce a koná se v rámci Evropského týdne mobility od 16. do 22. září. „Evropský týden mobility je vynikající příležitostí nechat auta doma a do práce cestovat na vlastní pohon,“ uvedla Stehlíková.

Zájemci se mohou od 4. září registrovat na webu https://www.dopracenakole.cz/. Do práce se pak mohou vydat na kole, pěšky, nebo také běžet. „Cílem je motivovat zaměstnance, aby využili k přepravě kola. Každý, kdo přestane jezdit autem, zlepší svou kondici, náladu a vztahy s kolegy,“ řekla Stehlíková.

Podle ní si mohou lidé dokázat, že to bez auta zvládnou. „Nejenže zapracují na své kondici a vychutnají si pocit, že jsou dobří, ale přispějí k čistějšímu ovzduší a celkově příjemnějšímu a bezpečnějšímu městu. Čím více lidí se přidá, tím lépe se bude ve městech žít,“ dodala Stehlíková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x