Senioři z Kvítkové si převzali nové zázemí postavené za 17,5 milionu

ZLÍN – Nové zázemí si převzali do užívání zástupci Klubu seniorů, Kvítková. Nový objekt vznikl za 17,5 milionu korun v Kvítkové ulici ve Zlíně, řekl serveru Zlin.cz mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

Jednopodlažní víceúčelový objekt navrhl architekt Jan Přehnal přímo na míru kvítkovickým seniorům a z části také pro potřeby kanceláře místní části. „Budova s plochou střechou je konstrukčně navržená jako železobetonový skelet, vyrostla na místě původního zchátralého domu, který nechalo město před rokem strhnout,“ uvedl Melzer.

Stav strženého domu byl špatný. „Barák, který tu stál, byl v katastrofálním stavu, proto rozhodnutí vystavit objekt nový považuji za velmi správné rozhodnutí. Při rekonstrukci by byly velké problémy a stála by více peněz. Za menší peníze se postavila bezbariérová novostavba s víceúčelovým sálem o kapacitě 120 míst,“ uvedl Přehnal.

Sál se dá podle něj variabilně uspořádat. „Prostory se dají rozdělit na dvě části, udělat konferenční sezení s promítacími plátny. Navíc je velmi dobře vyřešena i akustika. Vše je dotaženo do slušného standardu a myslím, že uživatelé budou spokojeni,“ dodal Přehnal.

Slavnostního otevření se zúčastnili i představitelé Zlína. Nechyběla mezi nimi ani náměstkyně primátora Kateřina Francová, která před lety výstavbu nového zázemí pro seniorský klub iniciovala. „Je to pro mě takové dítě, které se povedlo. Musím poděkovat všem kolegům, kteří záměr odhlasovali v radě, panu architektovi, že do toho s námi šel, a všem, kteří tady přiložili ruce k dílu. Není to jenom moje práce. Děkuji hlavně seniorům, kteří se ze začátku báli a nechtělo se jim stěhovat. Nakonec to tak úžasně vzali a já věřím, že jim tady bude dobře,“ řekla Francová.

Podle primátora Jiřího Korce je potřeba dobře se postarat o občany v každém věku tak, aby pro ně byla dostupná občanská vybavenost i kvalita života. Náklady na stavbu budovy včetně projektu, přeložek sítí, úprav venkovního prostoru a vybudování hřiště na pétanque a kuželky činily 17,5 milionu korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x