Z Želechovic do Provodova vede opravená a bezpečnější cesta

ŽELECHOVICE NAD DŘEVNICÍ, PROVODOV - Po silnici z Želechovic nad Dřevnicí do Provodova se v náročném lesním a svažitém terénu jezdí bezpečněji. Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) dokončilo stabilizaci dvou silničních úseků, kde hrozil sesuv půdy. Zlínský kraj na opravy proinvestoval přes třináct a půl milionu korun, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí ŘSZK Vojtěch Cekota.

Předmětem díla byla stabilizace silničního tělesa štětovou stěnou z ražených válcovaných profilů délky pět metrů. V místě úprav byla provedena sanace okrajů vozovky výměnou celé konstrukce. Mezi sanacemi okrajů vozovky byl položen nový kryt vozovky. Na jedné straně komunikace byla doplněna nezpevněná krajnice v šířce 0,5 metru včetně osazení směrových sloupků s ocelovým trnem. Nezpevněná krajnice na opačné straně je vybudována v proměnné šířce 0,50 – 1,30 metru a je do ní osazeno silniční svodidlo. Byly stabilizovány dva oddělené úseky o délce 480 a 60 metrů.

Zhotovitelem stavby byla firma COLAS CZ, a. s., Praha. Konečná cena za tuto zakázku činí 13,645 milionu korun (vč. DPH). Silniční stavba byla financována Zlínským krajem prostřednictvím ŘSZK. Stavební práce zde byly zahájeny v březnu 2019.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x