V paneláku se šířil zápach plynu, situaci zachránili strážníci

ZLÍN - Do bytového domu na sídlišti Jižní Svahy, kde byl cítit charakteristický zápach zemního plynu, spěchaly hlídky Městské policie Zlín před pár dny v noci. Co se přihodilo a kdo neohroženě zakročil ve prospěch obyvatel domu, o tom podal zevrubnou informaci serveru Zlin.cz mluvčí zlínské městské policie Pavel Janík.

Přibližně dvacet minut před půlnocí se na tísňovou linku 156 obrátila obyvatelka domu v ulici Družstevní. Operačnímu důstojníkovi sdělila, že ve svém bytě cítí zápach po zemním plynu, který stále sílí a nejintenzivnější je u šachty, kde jsou stoupačky. Na místo proto hned zamířila hlídka MP Zlín z místního okrsku i hlídka Útvaru operativního zásahu.

„O pouhých osm minut později se již strážníci pokoušeli bezvýsledně zkontaktovat s obyvatelkou bytové jednotky, která se nachází pod bytem oznamovateky. Za použití lezecké techniky proto jeden z nich slanil na balkon bytu 84leté ženy a pootevřenými dveřmi vstoupil dovnitř. Zde pak nalezl tvrdě spící seniorku i zdroj úniku zemního plynu. Tím byl nedostatečně zavřený ventil plynového sporáku. Uživatelka bytu byla po zdravotní stránce zcela v pořádku a událost s unikajícím plynem si také nedokázala vysvětlit. Zřejmě za ní stála její neopatrnost, ze které se do budoucna poučí,“ popsal Janík.

Hrozící nebezpečí se strážníkům podařilo odstranit během 25 minut od přijetí telefonického oznámení, což je krásné.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x