V turnaji pétanque pro seniory se cenila i usměvavá tvář

ZLÍN – V tradičním turnaji hry pétanque Morava cup 2019, kterou uspořádal Zlínský kraj ve spolupráci s Domovem pro seniory Burešov a Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR, si koncem srpna poměřily své síly obyvatelé domovů pro seniory z celé Moravy, celkem soutěžilo 12 družstev. O akci informovala server Zlin.cz Helena Mráčková ze zlínského hejtmanství.

Akce se konala pod záštitou radní pro sociální záležitosti Michaely Blahové a účastníky přijel povzbudit také radní Jan Pijáček.

„Mám radost, že jsme opět na Burešově mohli prožít krásný den, plný sportovního zápolení i přátelské atmosféry. Upřímně obdivuji, s jakým úsilím se senioři navzdory svým pohybovým omezením zapojili buď coby aktivní soutěžící, nebo jako fanoušci a myslím, že pro všechny byl tento tradiční turnaj jako vždy pěkným zážitkem. Velkou zásluhu na tom měli zaměstnanci pořadatelského domova i sociální pracovníci hostujících družstev, kteří se ujali role trenérů a doprovodu, všem za to patří dík,“ řekla radní Michaela Blahová, zodpovědná za sociální záležitosti, rodinnou politiku a neziskový sektor.

První místo vybojoval Domov pro seniory Vychodilova – Brno, druhý byl Domov Slunečnice Ostrava, třetí příčku obsadilo družstvo Domova pro seniory Burešov a čtvrtý byl Domov pro seniory Radkova Lhota z Moravskoslezského kraje.

Nejstarší účastnice Věra Šímová letos oslavila devadesátiny a nejstarší mužský účastník Jiří Šíma má již 93 let.

Cenu Fair Play získal Josef Bukovjan z Domova pro seniory Bílá Opava (Moravskoslezský kraj), a sice za kontrolu pravidel hry.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x