Dětem začalo opět sloužit hřiště na Zálešné, po letech je zde i oblíbené letadlo

ZLÍN - Od nového školního roku začalo dětem opět sloužit zrekonstruované hřiště ve zlínské části Zálešná. Po letech zde nechybí ani oblíbené letadlo, které tu v minulosti představovalo velkou atrakci, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

Hřiště se nachází v zastavěném území rodinných baťových domků v památkové zóně. Na hřišti byly dosud dva nevyhovující herní prvky a dvě lavičky.

„Rekonstrukce hřiště byla nezbytná z důvodu požadavku obyvatel na jeho opětovné využívání pro děti předškolního a školního věku. Naším požadavkem bylo umístit na hřiště herní prvek letadlo, které na hřišti v minulosti bylo,“ uvedl Ivo Divoký, vedoucí Odboru městské zeleně.

Chodník na ploše hřiště je ve tvaru křivky z litého škrábaného betonu. Podél chodníku je také rozmístěno několik laviček. Na hřišti se nacházejí dvě hrací plochy tvořené drobným kamenivem. Dominantními herními prvky se stalo letadlo, věž a houpací krabice.

„Po letech se na hřiště poblíž Baťovy nemocnice opět vrátilo letadlo. Kvůli přísným bezpečnostním normám se jedná o certifikovaný prvek, který vychází z konkrétního modelu letadla Lockheed Electra 10A, který v roce 1937 zakoupila firma Baťa a Jan Antonín Baťa v něm podnikl obchodní cestu kolem světa,“ upřesnila Kristýna Králová, inspektorka dětských hřišť Odboru městské zeleně. Kvůli povětrnostním podmínkám však ještě zcela nevzešel trávník. Pracovníci Odboru městské zeleně proto prosí první návštěvníky, aby respektovali dočasný zákaz vstupu na travnaté plochy.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x