Práce na zastávkách MHD na Vršavě ve Zlíně zkomplikují dopravu

ZLÍN – S komplikacemi v dopravě budou muset počítat lidé v části Vršava ve Zlíně, kde od pondělí začnou práce na budování zastávky a zastávkového zálivu téměř za čtyři miliony korun. Po dobu tří měsíců bude doprava svedená do jednoho jízdního pruhu, ve špičce bude provoz v obou pruzích, řekl serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.

Práce začnou v pondělí a skončí v listopadu. Jsou součástí poslední etapy rekonstrukce v Sokolské ulici. „Práce se zaměří na budování zastávky u tenisových kurtů ve směru do Kostelce a zastávkového zálivu u společnosti Roko Motor ve směru do centra města,“ uvedl Melzer.

Doprava bude po tři měsíce jezdit v jednom jízdním pruhu a budou ji řídit semafory. „V průběhu ranní a odpolední dopravní špičky však bude provoz zachovaný v obou pruzích. Stavební práce v Sokolské ulici budou probíhat i o víkendech. Objízdná trasa pro vozidla nad 3,5 tuny povede přes Jižní Svahy po ulici Okružní,“ popsal Melzer.

Po dobu stavebních prací nebudou spoje MHD linek 4, 5, 35 a 36 zastavovat na zastávkách Januštice-tenisové kurty ani v jednom směru. „Cestující budou muset využívat nejbližší zastávku na točně Vršava nebo zastávku Burešov,“ poznamenal Melzer.

Celková úprava zahrnuje nejen vybudování zastávkového zálivu včetně chodníků a úpravy zastávky v jízdním pruhu u tenisových kurtů a přilehlého chodníku, ale i rekonstrukci vodorovného dopravního značení a osazení světelné signalizace. Náklady jsou asi 3,65 milionu korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x