Firma HP TRONIC nově sídlí v baťovském Obchodním domě Zlín

ZLÍN – Do baťovského Obchodního domu Zlín se přestěhovala společnost HP TRONIC, která provozuje síť prodejen Datart, má řetězec hotelů a restaurací Resort Valachy a vlastní společnost ETA. Po loňském spojení s Datartem jí přestal kapacitně stačit areál dvou budov ve zlínské čtvrti Prštné, řekla serveru Zlin.cz mluvčí firmy Martina Žáčková.

Dominantní dům nechal v roce 1931 postavit továrník Tomáš Baťa jako první výškovou budovu ve městě. „V minulých letech prošla rozsáhlou a veřejností i odborníky vysoce ceněnou rekonstrukcí. V květnu obdržela Cenu hejtmana v soutěži Stavba roku Zlínského kraje,“ uvedla Žáčková k obchodnímu domu.

Podle ní se budově vrátil původní vzhled a změnily se vnitřní dispozice. „Z někdejších šesti prodejních podlaží, která v dnešní době ztratila opodstatnění, se obchody a služby soustředily do komerční pasáže v prvních dvou patrech. Ve třetím až šestém podlaží tak nově vznikly kancelářské prostory pro HP TRONIC,“ informovala Žáčková.

Stěhování 400 zaměstnanců do nové centrály se uskutečnilo v prvním pololetí a k 1. září byla změna sídla ukončená i formálně změnou zápisu v obchodním rejstříku. „Změna sídla byla již nezbytná. Původní prostory přestaly s rozvojem firmy stačit, v posledních třech letech jsme si pronajímali kanceláře i jinde ve městě,“ uvedl generální ředitel skupiny HP TRONIC Daniel Večeřa.

Podle něj firma dlouho hledala velký a důstojný prostor, což obchodní dům splňuje. „Navíc jde o místo se silným geniem loci odkazujícím na baťovského podnikatelského ducha, který je nám blízký. Díky poloze v centru Zlína je centrála výborně dostupná a pro naše spolupracovníky se podařilo vytvořit příjemné zázemí nejen pro práci, ale i volný čas. V budově mají k dispozici různé obchody, služby a čtyři gastro zařízení. Jedno z nich, Bistrotéku Valachy, provozuje naše firma,“ informoval Večeřa. Původní sídlo v Prštném nyní firma nabízí k prodeji.

Ve třetím poschodí obchodního domu má HP TRONIC centrální recepci a šest konferenčních místností, které využívá nejen pro své účely, ale také pronajímá pro firemní jednání, kongresy a kulturní akce. Čtyři sály jsou propojitelné s kapacitou až 100 míst. Catering zajišťuje Bistrotéka Valachy.

Kanceláře ve čtvrtém až šestém podlaží jsou podle typu oddělení buď samostatné menší místnosti, nebo větší otevřené prostory s panoramatickým výhledem na Zlín. „V každém podlaží je kuchyně s jídelnou, několik menších jednacích místností a takzvané hovorny, tedy prosklé kanceláře pro nerušené vyřizování telefonátů či skypových hovorů,“ poznamenala Žáčková.

Podle Večeři bylo cílem vytvořit co nejpříjemnější pracovní prostředí. „Inspirovali jsme se v českých centrálách předních světových firem jako jsou Microsoft nebo Google,“ dodal Večeřa. Interiéry navrhl Jaroslav Ševčík, jenž byl hlavním architektem rekonstrukce Obchodního domu.

Skupina HP TRONIC plánuje později využít ještě nejvyšší čtyři poschodí obchodního domu, kde v dalších letech zřídí hotel, wellness centrum a prostor pro společenské akce. V současné době už konají projektové přípravy.

Česká společnost HP TRONIC má skoro třicetiletou tradici. Zaujímá místo předního retailera, tedy prodejce zboží pro spotřebitele, na trhu domácích spotřebičů, spotřební elektroniky, počítačů a mobilních telefonů v České republice a na Slovensku. Od roku 2017 je majitelem sítě prodejen Datart v ČR a na Slovensku, provozuje stejnojmenný internetový obchod a také e-shopy Kasa.cz a Hej.sk. Dále vlastní společnost ETA a provozuje Resort Valachy se čtyřmi hotely, Ski areálem Razula a golfovým hřištěm ve Velkých Karlovicích. Skupina má v ČR a na Slovensku více než 2700 zaměstnanců, v roce 2018 dosáhla tržeb 14,72 miliardy korun.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’164086′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2458‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚164086‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x