Provoz trolejbusové linky 44 byl ukončen

ZLÍN - Trolejbusy na linkách 4 a 5, stejně jako autobusové spoje linek 35 a 36, už mohou od začátku září zastavovat na nově vybudované zastávce Vršava ve směru jízdy ze Zlína do Kostelce. Dočasná trolejbusová linka č. 44 proto pátkem 6. září ukončila svůj provoz, serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice (DSZO) Vojtěch Cekota.

Dočasná trolejbusová linka č. 44, která fungovala od letošního června na trase točna Antonínova – točna Vršava, přestala existovat. Naproti obratišti Vršava totiž mohou od začátku září zastavovat všechny trolejbusy na linkách 4 a 5 i autobusy linek 35 a 36 na nově vybudované zastávce ve směru jízdy ze Zlína do Kostelce. Dopravní obslužnost Vršavy je tedy plně zajištěna uvedenými průběžnými linkami a zvláštní linka č. 44 s otáčením na Vršavě již není potřebná. S tímto stavem počítal původní projekt na zavedení (bateriové) trolejbusové dopravy do Kostelce a Štípy.

„Linku č. 44 jsme zavedli na přechodnou dobu, abychom zajistili dopravní obslužnost točny Vršava ve směru jízdy ze Zlína do Kostelce v krátkém období, než bude dokončena nová zastávka s nástupištěm naproti točně. Jsme rádi, že už mohou naše vozy na linkách 4, 5, 35 a 36 na nové zastávce zastavovat a že důvody pro provozování linky 44 pominuly,“ řekl ředitel DSZO Josef Kocháň.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x