A jde se na věc! Po roce znovu finále play-off Chance ligy. Vsetín versus Zlín

Foto: David Peška
VSETÍN - Šavle hore, právě začínáme. Prakticky přesně po roce stoupl adrenalin hokejistů, ale také fanoušků Vsetína a Zlína na vysoké hodnoty. Stadion Na Lapači, dnes, tedy v úterý 2. dubna v 17:30. První zápas o naději na extraligu. Hraje se duel stěží smiřitelných, loni se po šesti duelech radovali zlínští hokejisté. Ovšem, vzhledem k poněkud zvláštní postupové matematice mezi elitu pak v baráži proti Kladnu chyběly síly. Kritizovaný model pokračuje...

To ale nemění vůbec nic na tom, jak vypjatá série se čeká. Zápas první bude mít zajímavou předehru. Buly vhodí Jan Neliba, trenér, který dovedl Valachy ze střídačky ke třem titulům. Byť na prostředním v roce 1998 se podílel se Zdislavem Tabarou, který jej střídal v průběhu sezóny. Pro pamětníky netřeba připomínat, pro mladší ano. Vsetínští slavil zatím poslední, šestý titul v roce 2001.

„Tehdy jsem klukům říkal, že to vyhrajeme pošesté a vejdeme do historie, což se povedlo,“ zavzpomínal bývalý výborný obránce v knize Fenomén Vsetín.

Valaši jdou do finálové série v roli mírného favorita, ale to může být klidně i kontraproduktivní.

Velmi zajímavé je, že Zlíňany povede do bitev další skvělý obránce minulosti Jan Srdínko, coby hráč pamětník zlaté vsetínské éry.

„Prožil jsem tam krásné chvíle, jenže teď jsem na střídačce Zlína a udělám stejně jako kluci vše pro to, abychom uspěli my,“ má jasno.

První dva duely série se hrají v úterý a ve středu ve Vsetíně, další dva pak v sobotu a v neděli ve Zlíně.

Vstupenky jsou dražší v krajském městě, na klubová sedadla se platí 1000 korun, na sezení 500 a 600 korun, stání je za 300.

Vsetín pak nabízí „lupeny“ v rozmezí 250 – 450 korun českých.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x