Adéla ještě (letos bedly) nevečeřela. Až teď!

Foto: zlin.cz
PROVODOV - Jazyk má přiměřeně mlsný, oči bystré a touhu pochutnat si na laskomině zvané bedly v trojobalu také. No a protože Adéla Pšenicová z Provodova je dosud letos ještě nevečeřela, neboť nerostly, tak už má vydařenou premiéru za sebou. Tři a půl letá gurmánka má ovšem své zásluhy.

První letošní bedly jsme sice dostaly od sousedů, ale hned jak se tak stalo, tak jsme oblékly zástěry a daly se do práce. A tak už platí, že Adéla bedly večeřela, byla mi ovšem nápomocná při jejich přípravě. A dostalo se na obě naše další děti, na tatínka i jeho rodiče, Adélčiny babičku a dědu,“ smála se při přípravě maminka Gabriela.

V lesích se to konečně po vydatných deštích „zabedlilo“, a tak Pšenicovi nejsou zdaleka jediní, kteří měli typickou chutnou a oblíbenou bedlovou večeři.

„My jsme byli s dcerou také úspěšní, zdá se, že se po dlouhatánském houbovém půstu přeci jen blýsklo na lepší časy,“ potvrdil i další znalec lesních radostí Ondřej Běták ze Zlína.

Stejné zprávy jdou i z Chřibů, tam byl úspěšný například Marek Němec a první setkání s bedlami tak má za sebou i právě jednoroční oslavenkyně, dcera Sofinka.

Houbaři si libují, podle všeho začínají ve Chřibech růst i pravé hřiby, košíky se utěšeně plní nejen bedlami, které jsou oblíbené kvůli snadnému hledání, nejdou prakticky přehlédnout.

Těžce zkoušení milovníci hub tak mažou hluboké vrásky a oprávněně žijí v očekávání dnů (a nálezů) příštích.

Zobrazit fotogalerii >>