Agresivita, vulgarity a zvracení na veřejnosti. Opilců ve Zlíně s příchodem léta přibývá

Foto: MP Zlín
ZLÍN – S příchodem léta každoročně roste také počet opilců, kteří se po nestřídmé konzumaci alkoholu chovají značně agresivně. Nejinak je tomu letos ve Zlíně, kde museli strážníci městské policie v několika případech použít proti nepřizpůsobivým spoluobčanům i donucovací prostředky.

V neděli 11. června po poledni byla přivolána hlídka MP Zlín do průmyslového areálu, kde se před jednou z budov usadil podnapilý muž. Ten nereagoval na podněty volajícího, který se poté obrátil na linku 156.

O osm minut později se strážníci pokusili sedícího vzbudit, na což tento zareagoval útokem, kdy jednoho z nich kopl do nohy. Následující chvíle tak strávil osmnáctiletý muž z Otrokovic s pouty na rukou,“ uvedl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Poté, co se muž přece jen zklidnil, u něj hlídka provedla orientační vyšetření s hodnou téměř 1,9 promile. „Protože se dotyčný pochlubil také konzumací léčiv, byla požádána o příjezd také zdravotnická záchranná služba,“ doplnil Janík.

V úterý 13. června večer vyjížděla hlídka Útvaru kynologické služby Městské policie Zlín na zastávku MHD U Zámku. Tam se nacházel čtyřiadvacetiletý muž ze Zlína, který při pokusu o sejití schodů předvedl akrobatický výkon, kterým vyděsil většinu přihlížejících.

Strážníci zjistili, že dotyčnému koluje v organizmu na 2,6 promile alkoholu, což je přesně ta hodnota, která v něm probudila touhu po fyzickém kontaktu. Od chvíle, kdy uchopil jednoho ze strážníků za ruku, ale trvalo jen okamžik, než i on skončil s pouty na rukou,“ sdělil Pavel Janík s tím, že mladík nakonec skončil na protialkoholní záchytné stanice.

Konzumaci alkoholu by se měl nejlépe vyhnout také devětadvacetiletý muž z okresu Hodonín, kterého řešily hlídky zlínské městské policie v sobotu 17. června v podvečer. Krátce před sedmou hodinou večerní se na linku 156 obrátil dispečer MHD, který požádal o zákrok proti agresivnímu cestujícímu. Ten měl v doprovodu svojí družky pozvracet interiér autobusu a po vystoupení kopal do jeho dveří.

Strážníci zastihli dvojici i s jejich střízlivým psem na nedaleké zastávce, kde si muž s 2,3 promile alkoholu v dechu i před strážníky několikrát ulevil ublinknutím vedle lavičky. Ačkoliv dotyčný neovládal pochody svého gastrointestinálního traktu, co mu naopak velmi dobře šlo, byly nadávky a výhrůžky na adresu strážníků,“ popsal situaci Janík.

Vzhledem k eskalující se situaci byla na místo přivolána další hlídka. Když se po chvíli zdálo, že může být věc uzavřena předáním k dořešení správnímu orgánu a dotyčný přeci jen přišel k rozumu, dokázal svým dalším chováním pravý opak.

Podnapilý muž po ujití pár desítek metrů začal opět vykřikovat hlasité vulgarity a vstoupil do vozovky, kde zastavoval projíždějící vozidla. Hlídky Městské policie Zlín tak byly nuceny použít k jeho zpacifikování donucovací prostředky a také tento výtečník skončil po lékařském vyšetření v kroměřížské protialkoholní záchytné stanici,“ dodal zástupce ředitele Městské policie Zlín.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x