Agresivní muž si stěžoval na dění v republice, pokusil se napadnout policejní hlídku, a nakonec skončil na záchytce

foto: MP Zlín
ZLÍN – Několik dní zpátky se hlídka Městské policie Zlín setkala s mužem, který si nechtěl nechat své názory na dění v naší zemi jen sám pro sebe. Možná i díky ovínění alkoholem se tak dal do agresivní výměny názorů s policisty. Místo toho, aby vyřešil situaci v Česku, ale skončil na záchytce.

Hlídka Městské police Zlín v úterý 21. května prověřovala krátce před půl osmou večer oznámení o ležící osobě na Tyršově nábřeží. Nešlo o nic zvláštního. Strážníci přijeli na místo, zjistili, že se jedná o alkoholem znaveného jedince, který se ale dokáže orientovat v místě, čase i prostoru, a po rychlé prohlídce jej tak propustili, aby si šel po svých.

Mnohem krušnější chvíle ale měli strážníci zažít s čtyřiadvacetiletým mužem, který opodál procházel se svojí přítelkyní a dvěma malými dětmi.

Na strážníky začal z daleka pokřikovat, a když se jej dotázali, jak mu mohou pomoci, začal je verbálně urážet a dost nevybíravým způsobem poukazoval na dění v tomto státě. Když situace díky jeho chování eskalovala a dotyčný se domníval, že zaujal bojový postoj, došlo na použití donucovacích prostředků a agresorovi byla přiložena služební pouta,“ popisuje situaci zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Brzy muži zákona zjistili, že zjevně podnapilý zuřivec měl podobné potíže i v provozovně stravovacích služeb, kterou navštívil před střetem s hlídkou. Absenci sebekontroly nejspíš zapříčinilo 1,7 promile alkoholu, které u něj městští policisté naměřili pomocí analyzátoru alkoholu v dechu.

Po lékařském vyšetření tak následoval jeho převoz k bezpečnému vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice. I zde se však v chování opilce projevovaly změny nálad a jeho další pokus o napadení hlídky musel být opět odvrácen s použitím nezbytné síly,“ říká Janík.

Mladého muže teď čeká řízení před správním orgánem. Čelit bude obvinění z přestupků proti veřejnému pořádku a občanskému soužití.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x