Agresor vytáhl na svého známého pepřový sprej, potom poučoval policii

Ilustrační foto
ZLÍN – Neomezený počet práv a absence jakýchkoli povinností. Taková byla evidentně představa sedmdesátiletého muže ze Zlína, se kterým řešila hlídka městské policie násilný incident, k němuž došlo v pátek 13. srpna na sídlišti Jižní Svahy.

Chvíli po půl čtvrté se na služebnu zlínské městské policie dostavil 64letý muž, který potřeboval zdravotní pomoc. Před krátkou chvílí totiž inkasoval od svého známého dávku slzotvorného prostředku přímo do obličeje a nyní viděl pouze na jedno oko.

Strážníci mu umožnili omytí obličeje, a když dotyčný odmítl přivolání lékaře, poskytli mu alespoň potřebné dekontaminační prostředky. Poté se od něj dozvěděli jeho verzi incidentu, podle níž potkal svého známého, kterému připomněl, že mu stále dluží částku ve výši několika set korun. Na to měl dotyčný zareagovat tak, že vytáhl pepřový sprej a nastříkal muži dráždivou látku do obličeje.

Hlídka městské policie proto zakrátko zkontaktovala druhého z aktérů, který na adresu svého známého chrlil od samého začátku jednu vulgární urážku za druhou. Strážníky také plísnil za to, že jej vůbec obtěžují, a rád se s nimi podělil o své představy, co, jak a komu by vlastně měli dělat. Poté rozvedl až filozofickou úvahu na téma, proč nebude říkat pravdu. Svou řeč završil výhrůžkou, že o všem napíše do novin.

Následně se dotyčný odmítl podrobit orientačnímu vyšetření na ovlivnění alkoholem, v čemž ho ještě utvrdil přítel na hlasitě puštěném reproduktoru mobilního telefonu. Podle přítele na telefonu měl hlídce sdělit, že jej jiný muž ohrožoval nožem, on se musel jen bránit, tudíž se vlastně jednalo o loupežné přepadení a nutnou obranu, a raději se nemá vlastně vůbec co s „měšťáky“ bavit. Vcelku souhlasíme, protože debata se zjevně podnapilým mužem v daný okamžik stejně k ničemu nevedla,“ uvedl v tiskové zprávě zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Strážníci muži proto sdělili, že je podezřelý ze spáchání nejméně dvou přestupků, které budou mít dohru v řízení před správním orgánem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x