Akce Živého Zlína měly v roce 2023 úspěch. Letos jsou v plánu úplné novinky

Foto: Živý Zlín
ZLÍN – Pod hlavičkou Živého Zlína se v loňském roce uskutečnilo přes 150 akcí, které oživily nejen sály a okolí zlínského zámku, ale i náměstí Míru, ulice a parky. Novinky chystá městská příspěvková organizace i na rok 2024, kdy v kulturním kalendáři přibydou například Slavnosti jara, Slavnosti podzimu nebo festival pouličního umění.

Mezi novinky, kterými Živý Zlín loni obohatil kulturní a společenský život ve městě, patří komunitní kino ko.Kino s odborným úvodem, v němž filmy vybírají sami diváci, projekt Neznámí virtuosové, který pravidelně dává prostor vyniknout špičkovým hudebníkům z regionu nebo například jazzové koncerty výjimečných kapel z celého světa. Velký úspěch měl i první Zámecký ryneček, folklorní festival, slavnosti vína nebo Strašidelný zámek.

Jednou z největších akcí Živého Zlína byl multižánrový festival Zlín žije. „Jedná se o největší komunitní akci ve Zlíně. Ve veřejném prostoru se na pozadí atraktivního mainstreamového programu představilo více než 40 komunit, škol, dobročinných projektů, tvůrců a kreativců. Byla to zároveň největší přehlídka nových i legendárních zlínských hudebních formací a také prorodinných aktivit. Letos bude festival v termínu od 28. do 30. června. Radost jsme měli také ze Dnů otevřených sportovišť, kterých se zapojilo rekordních dvacet,“ připomněla ředitelka Živého Zlína Jana Kubáčová.

Nové projekty chystá Živý Zlín i pro tento rok. „Zájem o akce loni ukázal, že jdeme dobrou cestou. Proto budeme dosavadní úspěšné projekty dál rozvíjet, především uměleckými prvky a kvalitou programu. Do kalendáře přidáme pár dalších akcí,“ prozradila Jana Kubáčová.

Přibydou například Slavnosti jara, Slavnosti podzimu nebo festival pouličního umění. „Z nejbližších akcí se moc těšíme například na interaktivní výstavu Elišky Podzimkové SOPKA LES PRALES s krásným doprovodným programem v jejím průběhu,“ zmínila Jana Kubáčová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x