Americká televize natáčí ve Zlínském kraji. Jaký je důvod?

Americká televize představuje tradiční gastronomii Zlínského kraje. Foto: web Zlínského kraje
ZLÍNSKÝ KRAJ – Valašská kyselice, zoftový guláš, moravské koláče… Výrobu těchto i řady dalších tradičních jídel a pochutin spjatých se Zlínským krajem přibližuje videodokument, který v těchto týdnech v našem kraji natáčí americká kabelová televize Czech-American TV (CATVUSA) pod vedením amerického televizního producenta českého původu John Honnera. Dokument postupně představí až 200 receptů nejen ze Zlínského kraje, ale i z jiných regionů České republiky.

„Mám velkou radost, že tímto projektem dále pokračuje úspěšná spolupráce mezi Czech-American TV a Zlínským krajem, která trvá už více než 14 let a pomáhá zviditelňovat náš kraj daleko za jeho hranicemi. Gastroturistika se stává stále významnější součástí cestovního ruchu. Věříme proto, že tento pořad může v zahraničí přispět k nárůstu zájmu o návštěvu Zlínského kraje, protože co do gastronomických zážitků má náš kraj určitě co nabídnout,“ uvedl náměstek hejtmana Zlínského kraje Lubomír Traub, zodpovědný za oblast cestovního ruchu.

Czech-American TV vznikla v roce 2003. Cílem televizní stanice je rozšíření povědomí o České republice, o jejích regionech, památkách a kultuře. Vysílání má formu videodokumentů, které jsou doprovázeny anglickým výkladem. „Naše televizní pořady jsou vysílány nejen na kabelové televizi v USA, ale jejich záznamy jsou přenášeny také přes internet do celého světa. Vysílání o regionech České republiky tak sleduje 2,6 milionu diváků na televizních obrazovkách v USA i desítky tisíc diváků na internetu v dalších zemích. A pro ty všechny jsou tyto pořady smysluplnou inspirací pro jejich další cestovatelské plány,“ říká producent John Honner.

Na půlhodinové pořady o Zlínském kraji se mohou podívat také čeští diváci, a to na webu www.catvusa.com v sekci Broadcasts.

John Honner na natáčení videoreceptů spolupracuje se třemi středními školami zřizovanými Zlínským krajem. Jedná se o Gymnázium a Jazykovou školu s právem státní jazykové zkoušky ve Zlíně, Gymnázium Zlín – Lesní čtvrť a Střední školu gastronomie a obchodu Zlín.

„Jsme velmi rádi, že jsme se mohli s naší školou zapojit do tohoto projektu. Je to pro nás velká čest a zároveň zajímavá zkušenost. Moc nás těší, že se s naší prací budou moci seznámit i lidé na druhém konci světa,“ říká Petr Úředníček, ředitel Střední školy gastronomie a obchodu Zlín.

Videodokument věnovaný tradičním jídlům ze Zlínského kraje je možno zhlédnout zde: https://catvusa.com/broadcast/zlin-region-destinations-landmarks-recipes/

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x