Ani se neohřáli a byli pryč. „Řemeslníci“ vyměnili část okapu a zmizeli

Za zfušovanou práci si vzali štos bankovek. Foto: Policie ČR
NAPAJEDLA - Čas od času se i na území Zlínského kraje objeví případy „řemeslníků“, o jejichž profesionalitě nemůže být ani řeč, a kteří jednají na hraně nebo spíše již za hranou zákona. Od středečního odpoledne se takovým případem zabývají i napajedelští policisté.

Právě ve středu přijali oznámení od muže, který si v Napajedlech všimnul tří jiných mužů naskakujících do vozidla před jedním z rodinných domů. Do auta před odjezdem naložili ještě žebřík a uvnitř vozu spatřil i několik okapů. Před domem, od kterého automobil odjel, zůstala stát nešťastná žena, která oznamovateli sdělila, že ji tito muži oslovili s nabídkou výměny děravých okapů. Důvěřivá žena souhlasila a sotva dělníci postavili u domu žebřík, chtěl jeden z nich rovnou zaplatit. Částka, o kterou žena za nekvalitní výměnu jen části okapu nakonec přišla, není dosud přesně vyčíslena. Muž si od ní totiž vzal celý štos bankovek a řádově by se tedy mohlo jednat i o desítky tisíc korun. Sotva si jeden z mužů vzal peníze, všichni se sbalili, naložili žebřík a rychle odjeli.

Šetření je v podstatě na samém počátku, nicméně policisté před podobnými řemeslníky nejen varují, ale žádají veřejnost i o pomoc při ztotožnění „odborníků“, kteří byli ve středu kolem poledne v Napajedlech.

Mělo by se jednat pravděpodobně o tři dospělé muže, štíhlé a asi 170 cm vysoké postavy. Tito odjeli starším vozidlem, pravděpodobně značky VW Sharan v barevném provedení stříbrném či šedém. Registrační značka není policistům prozatím známa, pravděpodobně je však česká. Uvnitř byl kromě několika okapů i žebřík.

Jakékoliv informace o vozidle a jeho osádce přijme policie na kterékoliv služebně či prostřednictvím linky 158.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x